Osem.forumms.net
Selamat datang ke
Osem Forum Komuniti!

Sila klik Login untuk masuk atau
klik Register untuk pendaftaran baru.
Latest topics
» New Release (Daily Update)
Mon Jul 25, 2016 10:46 am by bayu_inzaghi

» Trumbo (2015)
Fri Jul 15, 2016 7:12 am by bayu_inzaghi

» Solace (2015)
Thu Jul 14, 2016 10:36 am by bayu_inzaghi

» Courage (2015)
Tue Jul 12, 2016 7:50 pm by bayu_inzaghi

» Ronaldo (2015)
Mon Jul 11, 2016 7:22 am by bayu_inzaghi

» The Witch (2015)
Sat Jul 09, 2016 10:20 pm by bayu_inzaghi

» Jeruzalem (2015)
Sat Jul 09, 2016 12:37 am by bayu_inzaghi

» Intruders (2015)
Fri Jul 08, 2016 12:40 am by bayu_inzaghi

» Moonwalkers (2015)
Thu Jul 07, 2016 11:03 am by bayu_inzaghi

July 2018
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


Cara Nak Unhidden File "Shortcut" Korang!

Go down

Cara Nak Unhidden File "Shortcut" Korang!

Post by Shahs on Sun Jun 10, 2012 12:18 pm

Pernah tak folder yang korang simpan dalam pendrive atau external hardisk menjadi shortcut gara-gara
serangan virus yg semakin melampau saban hari.


Folder yang menjadi shortcut ini takkan boleh dibuka. Apapun korang boleh check sama ada semua
fail-fail itu dalam keadaan 'Hidden mode' atau tidak.
Korang download dulu Kameleon Show Folder Hidden ni, tak berat mana pun 1kb jer Very Happy

1.Dwiklik atau open pada file yang baru di download tu (rujuk pada ikon dibawah)


2. Seterusnya, akan keluar paparan macam kat bawah ni. Korang jangan buat apa2, tunggu jer taw.


3. Bila dah siap scan pendrive or external korang tu, akan keluar paparan berikutnya macam kat bawah.


4. Korang just tekan mana-mana key takpun enter jer. Pastu file korang yang di"hidden" oleh virus
akan muncul balik macam biasa.




NOTE: Korang copy N paste jer file tu kat Pendrive/External/MemoryCard/Folder korang
yang dah jadi shortcut, pastu run jer pasti file korang akan ada balik. Cuba lah! xD


p/s: SHAH yang bijok dan smart tu adalah aku Basketball saje nak kongsi ilmu kat kawan2 Twisted Evil Twisted Evil
avatar
Shahs
Admin
Admin

Posts : 29
Treasure : 40
Reputation : 6
Birthday : 14/11/1989
Join date : 29/05/2012
Age : 28
Location : Terengganu

View user profile http://osem.forumms.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum