Osem.forumms.net
Selamat datang ke
Osem Forum Komuniti!

Sila klik Login untuk masuk atau
klik Register untuk pendaftaran baru.
Latest topics
» New Release (Daily Update)
Mon Jul 25, 2016 10:46 am by bayu_inzaghi

» Trumbo (2015)
Fri Jul 15, 2016 7:12 am by bayu_inzaghi

» Solace (2015)
Thu Jul 14, 2016 10:36 am by bayu_inzaghi

» Courage (2015)
Tue Jul 12, 2016 7:50 pm by bayu_inzaghi

» Ronaldo (2015)
Mon Jul 11, 2016 7:22 am by bayu_inzaghi

» The Witch (2015)
Sat Jul 09, 2016 10:20 pm by bayu_inzaghi

» Jeruzalem (2015)
Sat Jul 09, 2016 12:37 am by bayu_inzaghi

» Intruders (2015)
Fri Jul 08, 2016 12:40 am by bayu_inzaghi

» Moonwalkers (2015)
Thu Jul 07, 2016 11:03 am by bayu_inzaghi

May 2018
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar


(18++] Cara untuk Tahan Lama.. (Bacaan Dewasa saja)

Go down

(18++] Cara untuk Tahan Lama.. (Bacaan Dewasa saja)

Post by Jiwa Spammer on Thu Jun 07, 2012 8:48 am

NASI/LAUK - Biar tahan lebih lama,
Jangan gunakan jari pasal jari korang ada bakteria. Sebab tu lauk cepat basi. Ceduk la pakai sudu ke, sudip ke.

PAKAIAN - Nak tahan lama,
Jangan rendam dalam serbuk pencuci lama2 sangat. Elak guna washing machine. Jangan jemur bawah mentari terik. Elak guna bleach. Jangan bawa mandi kat beach. Gantung bila disimpan.
Cuci guna air jeram/hujan. Jangan bagi pinjam kat kawan!!!.
Kalau nak tahan lagi lama PINJAMLAH BAJU MEMBER…
BAJU SENDIRI SIMPAN.

KELAPA PARUT - Untuk lebih tahan lama selama 2 tahun.
Belah kelapa dan ambik sebelah sahaja.
Gunakan sebelah pada 31 December 2012. Dan sebelah lagi pada 1 January 2013. Wah…tahan sampai 2 tahun kan ?

KERETA - Nak tahan lama.
Lepas beli, simpan kat garaj. tutup elok2. Jangan bagi angin masuk. Jangan bagi abuk masuk. Jangan bagi wap air masuk. Bayar loan bulan2 sampai abis loan. Gerenti tahan lama.

KENYANG - Kalau nak tahan lama,
Sebelum makan – baca bismillallah dan doa
Akhir makan – doa dan ucap alhamdullillah. ..

UMUR - Umur nak tahan lama?
Banyak kan senyum, jangan fikir semua masalah dan jangan merokok!!! (bukan sebab rokok tu bahaya tapi bazirkan duit saja, kalau duit tak ada, banyakkan lagi masalah).

ROKOK - Rokok nak tahan lama?
Jangan hisapplah… …!!!!, letak atas meja dan pandang saja.

BROADBAND - Nak broadband tahan lama?
korg guna la VPN... Unlimited bandwidth, senang cite, kalau kuota dah abis pon,masih laju speed broadband tersebut.

LAPTOP/PHONE - Nak laptop atau phone tahan lama?
Sile guna software yang betul, maintainance kena rapi. Kalau x, kelaut la korg punye lappy/phone korg yang canggih tuh..

Ada satu lagi but x berapa sesuai kat dalam nih

P/S : Betul ke idok nngak tau, sendiri ada otak, lu pk la sendiri
avatar
Jiwa Spammer
Osem Member
Osem Member

Posts : 247
Treasure : 288
Reputation : 9
Join date : 31/05/2012
Location : Bumi Tuhan

View user profile

Back to top Go down

Re: (18++] Cara untuk Tahan Lama.. (Bacaan Dewasa saja)

Post by Mavis Vermillion on Thu Jun 07, 2012 10:35 am

wkwkwkwk siot je
avatar
Mavis Vermillion
Moderator

Posts : 235
Treasure : 293
Reputation : 48
Join date : 03/06/2012
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: (18++] Cara untuk Tahan Lama.. (Bacaan Dewasa saja)

Post by Jiwa Spammer on Thu Jun 07, 2012 12:07 pm

AMARAN: Jangan tertipu dengan tajuk di atas!
avatar
Jiwa Spammer
Osem Member
Osem Member

Posts : 247
Treasure : 288
Reputation : 9
Join date : 31/05/2012
Location : Bumi Tuhan

View user profile

Back to top Go down

Re: (18++] Cara untuk Tahan Lama.. (Bacaan Dewasa saja)

Post by AhLongShark on Thu Jun 07, 2012 7:34 pm

Jiwa Spammer wrote:AMARAN: Jangan tertipu dengan tajuk di atas!

Sesungguhnya saya masok kerana saya 20 tahun . oleh itu saya di tipu kerana tittle entry ini Mad


avatar
AhLongShark
Moderator

Posts : 58
Treasure : 71
Reputation : 7
Birthday : 31/01/1992
Join date : 03/06/2012
Age : 26
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://sharksempoi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: (18++] Cara untuk Tahan Lama.. (Bacaan Dewasa saja)

Post by adila wassini on Fri Jun 08, 2012 3:45 am

tajuk lain mcm je ahaha nice guide
avatar
adila wassini
Moderator

Posts : 48
Treasure : 49
Reputation : 1
Join date : 07/06/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: (18++] Cara untuk Tahan Lama.. (Bacaan Dewasa saja)

Post by Julianna_Ira on Wed Jun 13, 2012 10:38 am

nak kasi tahan lama..wkwkwkwk... cmna nak maintenance laptop ye?


What Comes Up Must Go Down!
avatar
Julianna_Ira
Moderator

Posts : 114
Treasure : 118
Reputation : 4
Birthday : 02/08/1992
Join date : 05/06/2012
Age : 25
Location : Underworld

View user profile https://www.facebook.com/Julianna.Ira

Back to top Go down

Re: (18++] Cara untuk Tahan Lama.. (Bacaan Dewasa saja)

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum