Osem.forumms.net
Selamat datang ke
Osem Forum Komuniti!

Sila klik Login untuk masuk atau
klik Register untuk pendaftaran baru.
Latest topics
» New Release (Daily Update)
Mon Jul 25, 2016 10:46 am by bayu_inzaghi

» Trumbo (2015)
Fri Jul 15, 2016 7:12 am by bayu_inzaghi

» Solace (2015)
Thu Jul 14, 2016 10:36 am by bayu_inzaghi

» Courage (2015)
Tue Jul 12, 2016 7:50 pm by bayu_inzaghi

» Ronaldo (2015)
Mon Jul 11, 2016 7:22 am by bayu_inzaghi

» The Witch (2015)
Sat Jul 09, 2016 10:20 pm by bayu_inzaghi

» Jeruzalem (2015)
Sat Jul 09, 2016 12:37 am by bayu_inzaghi

» Intruders (2015)
Fri Jul 08, 2016 12:40 am by bayu_inzaghi

» Moonwalkers (2015)
Thu Jul 07, 2016 11:03 am by bayu_inzaghi

May 2018
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar


Jejaka dan Lipas Terbang

Go down

Jejaka dan Lipas Terbang

Post by Jiwa Spammer on Sat Jun 09, 2012 7:47 am



Assalammualaikum/Salam sejahtera,


Kehadapan pakwe gua bernama Jejaka. Gua harap lu sihatlah disamping keluarga lu yang terchenta. Sweetkan gua tulis surat segala dengan lu walaupun gua tahu sekarang ni zaman dah moden tapi gua nak jugak tulis surat sama lu. Gua peduli apa mulut-mulut bau tak gosok gigi lepas makan pekasam ikan kutuk gua makwe kuno, janji gua sweet.

Pakwe, gua panggil lu apa selama ni ek? Papa? Daddy? B? Honey? Sayang? Busuk atau Abah? Sebelum gua nak tulis pasal isi penting gua tulis surat ni, gua nak tekankan di sini bahawa gua tak akan panggil lu papa, daddy, abah atau yang sewaktu dengannya. Sebab apa? Sebab gua rasa TERsumbang mahram pulak bila panggil lu macam tu. Gua minta maaf kalau tak romantik tapi gua rasa macam romansick je. Jadi gua putuskan gua panggil lu B, walaupun gua bakal dicemuh 25 huruf yang lain sebab tak pilih diorang.

Pakwe terchenta. Masihkah lu ingat, lu berlari-lari ditepi singki, mencari beg guni? Lalu lu menjerit sambil melompat-lompat, masihkah lu ingat? Masihkah lu ingat? Gua bukan nak kasi berdarah lu punya luka lama tapi gua rasa gua patut ceritakan balik kisah ini agar lu paham perasan gua masa tu.

Begini, gua rasa lu sebagai bakal imam gua dan anak-anak kita nanti tak sepatutnya lu ada perasan takut kepada serangga kecik yang jauh lebih kecik dari badan lu lah sayang. Gua nampak macam mana cuaknya muka lu masa lipas tu terbang keluar dari guni tu sambil lu melompat-lompat tak ingat dunia. Lu ingat tak masa tu? Gua yang menyaksikan siaran langsung insiden tersebut pun gua rasa nak lempang lu barang sedas dua, tapi gua masih ingat pesan nenek kawan gua bahawa "jangan lempang anak orang sesukahati".


B, gua rasa lu kena atasi kefobiaan lu dengan lipas terbang ni. Gua sebagai makwe sejati yang inginkan lu mengatasi ketakutan lu itu. Gua takut lu kena gelak berjemaah oleh wanita-wanita tak takut lipas sedunia nanti.


Gua nak kasi situasi selepas kawen ( InsyaAllah ) jika lu masih lagi takut dengan lipas terbang.
Jika kita dah kawen nanti, tiba-tiba dekat katil/dapur/almari ada lipas yang maha banyaknya menyerang, macam mana lu nak fight dengan mereka? Adakah lu akan tinggalkan bini lu ini terkapai-kapai dimakan lipas? ( hiperbola )
Jika masa gua dah memboyot mengandungkan anak lu nanti, tiba-tiba lipas landing baik punya dekat sebelah gua yang masa itu tengah sakit nak beranak. Adakah lu akan biarkan lipas itu menjadi bapa kepada anak kita jika gua TERberanak disitu? ( hiperbola sangat sebab tengok kartun Disney )

Gua di sini bukan nak cuba ubah lu atau gua tak dapat terima kekurangan lu ini tapi gua sekadar ingin nak meluahkan segala yang terbuku dihati berkecamuk gua ni. Kalau lu masih tak dapat nak hilangkan ketakutan lu terhadap lipas terbang ni, gua harap lu janganlah terlalu over atau gedik bila berhadapan dengan mereka. Nanti gua konpius pulak antara lu dengan minah gedik nanti.

B, gua harap lu paham dan sentaplah dengan surat gua ni. Gua dah tak terbendung lagi rasa hati jika perasaan ini dipendam lama-lama. Gua sayang lu b, gua chenta lu demi Allah. Gua tahu gua bukan makwe sweet macam makwe orang lain tapi gua rasa, gualah makwe paling sweet masih tulis surat dengan lu hari ini. Dengan ini, gua akhiri surat ini dengan serangkap pantun.

Pilih gua ka bangunan berkembar?,
habis baca letaklah dalam bingkai gambar.


Hikhikhik, sweetkan b? Assalammualaikum, sayang selalu.
avatar
Jiwa Spammer
Osem Member
Osem Member

Posts : 247
Treasure : 288
Reputation : 9
Join date : 31/05/2012
Location : Bumi Tuhan

View user profile

Back to top Go down

Re: Jejaka dan Lipas Terbang

Post by adila wassini on Sat Jun 09, 2012 12:51 pm

aah sweet sgt ahahaha mcm2 hal
avatar
adila wassini
Moderator

Posts : 48
Treasure : 49
Reputation : 1
Join date : 07/06/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Jejaka dan Lipas Terbang

Post by Mavis Vermillion on Sun Jun 10, 2012 10:26 am

wkkwkw lawak
avatar
Mavis Vermillion
Moderator

Posts : 235
Treasure : 293
Reputation : 48
Join date : 03/06/2012
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Jejaka dan Lipas Terbang

Post by adila wassini on Mon Jun 11, 2012 3:28 am

by the way dila cukop2 takot lipas terbang ahaha
avatar
adila wassini
Moderator

Posts : 48
Treasure : 49
Reputation : 1
Join date : 07/06/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Jejaka dan Lipas Terbang

Post by Julianna_Ira on Wed Jun 13, 2012 10:41 am

saya dari lahir ada arachnophobia (fobia +trauma dgn labah2) ...x leh nak atasi dah....


What Comes Up Must Go Down!
avatar
Julianna_Ira
Moderator

Posts : 114
Treasure : 118
Reputation : 4
Birthday : 02/08/1992
Join date : 05/06/2012
Age : 25
Location : Underworld

View user profile https://www.facebook.com/Julianna.Ira

Back to top Go down

Re: Jejaka dan Lipas Terbang

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum