Osem.forumms.net
Selamat datang ke
Osem Forum Komuniti!

Sila klik Login untuk masuk atau
klik Register untuk pendaftaran baru.
Latest topics
» New Release (Daily Update)
Mon Jul 25, 2016 10:46 am by bayu_inzaghi

» Trumbo (2015)
Fri Jul 15, 2016 7:12 am by bayu_inzaghi

» Solace (2015)
Thu Jul 14, 2016 10:36 am by bayu_inzaghi

» Courage (2015)
Tue Jul 12, 2016 7:50 pm by bayu_inzaghi

» Ronaldo (2015)
Mon Jul 11, 2016 7:22 am by bayu_inzaghi

» The Witch (2015)
Sat Jul 09, 2016 10:20 pm by bayu_inzaghi

» Jeruzalem (2015)
Sat Jul 09, 2016 12:37 am by bayu_inzaghi

» Intruders (2015)
Fri Jul 08, 2016 12:40 am by bayu_inzaghi

» Moonwalkers (2015)
Thu Jul 07, 2016 11:03 am by bayu_inzaghi

July 2018
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


Bantahan!

Go down

Bantahan!

Post by AdyMiku on Thu Jun 07, 2012 4:05 pm

Dgn ini saya mendahulukan ucapan saya dgn Bismillahirrahmanirrahim Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, salam 1 Malaysia saya ucapkan kepada yg dipertua Admin Shahs. Saya ini menyatakan ketidakpuas hatian saya terhadap sesuatu benda. Dengan ini saya akan mulakan ucapan saya.

Computer/Gadget suppose boleh joinkan sekali dgn software cause kebanyakkan software memerlukan Computer mahupun gadget....so di sini saya ingin membantah supaya admin membubarkan section Software...

Selain daripada itu juga, saya ingin menanyakan sesuatu kepada admin...adakah forums ini compatible dgn sistem menyeru(tagging)...jikalau boleh diharapkan admin menambah sistem ini supaya kami(pengguna Malaysia) boleh menyeru diantara satu sama lain
sekian wabillah hitaufiq walhidayah wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh


avatar
AdyMiku
Moderator

Posts : 30
Treasure : 44
Reputation : 12
Birthday : 22/06/1995
Join date : 04/06/2012
Age : 23
Location : Akihabara

View user profile http://cytechcen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Bantahan!

Post by mezzo on Thu Jun 07, 2012 4:06 pm

Aku cadangkan dua section itu digabung menjadi satu.


Sir Hacks Alot
avatar
mezzo
Limited Osem Member
Limited Osem Member

Posts : 66
Treasure : 102
Reputation : 10
Join date : 03/06/2012
Location : Kyiv, Ukraine

View user profile

Back to top Go down

Re: Bantahan!

Post by AhLongShark on Thu Jun 07, 2012 7:27 pm

Yup setuju . Benda itu , adalah benda yang sama . Very Happy


avatar
AhLongShark
Moderator

Posts : 58
Treasure : 71
Reputation : 7
Birthday : 31/01/1992
Join date : 03/06/2012
Age : 26
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://sharksempoi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Bantahan!

Post by Shahs on Fri Jun 08, 2012 4:30 pm

Waalaikummussalamwarahmatullahiwabarakatuh..

1. Mengenai Komputer/Gajet & Software; Matlamat asal adalah untuk menjadikan:

Download - Software - Share link download software, khusus untuk software sahaja samada software untuk pc,gajet dsb.
Tips - Komputer/Gajet - Lebih fokus kepada mengenai tips, tricks, perkembangan serta penjagaan komputer/gajet.

Secara teknikal maksud kedua-dua perkara di atas adalah berbeza walaupun nampak kelihatan agak sama, Software khas untuk berkongsi link download software manakala Komputer/Gajet khas untuk berkongsi apa sahaja mengenai Komputer/Gajet.

Ringkasannya, kalau nak share link download software - post kat Download - Software -, kalau nak share tips or tricks komputer/gajet - post kat Tips - Komputer/Gajet -


2. Mengenai sistem tagging, forum ini tiada setting khusus untuk menambah sistem tagging tersebut. Ini kerana forum ini menggunakan free domain yang dihost kan oleh server domain tersebut.

Dalam bahasa mudahnya, forum ni dibuat secara percuma sebab tu ada 'forumms.net' (domain name tuk forum ni) so, aku takleh add setting yang tak dikhaskan untuk free forum ni.

Segala kesulitan amatlah dikesali, harap maklum.huhuu...
avatar
Shahs
Admin
Admin

Posts : 29
Treasure : 40
Reputation : 6
Birthday : 14/11/1989
Join date : 29/05/2012
Age : 28
Location : Terengganu

View user profile http://osem.forumms.net

Back to top Go down

Re: Bantahan!

Post by AdyMiku on Fri Jun 08, 2012 6:56 pm

kame were very melon about this thing.
i respect him proudly haha xD
thank you for your answer.


avatar
AdyMiku
Moderator

Posts : 30
Treasure : 44
Reputation : 12
Birthday : 22/06/1995
Join date : 04/06/2012
Age : 23
Location : Akihabara

View user profile http://cytechcen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Bantahan!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum